Klankbord Ladonk organiseerde op donderdag 8 december de tweede dialoogsessie. Het thema dat tijdens deze sessie centraal stond was Duurzaamheid en de kansen die we hierin zien als we samen optrekken. 40 ondernemers en belanghebbenden waren hiervoor bijeengekomen bij het Rabobank Data Center, dat hiervoor zijn locatie ter beschikking stelde. De avond is positief ontvangen door de aanwezigen en geeft input voor een vervolg.

Duurzaamheidsdialoog
De dialoogsessie was de tweede in een geplande reeks waar ondernemers en andere belanghebbenden hun kennis, inzichten en ervaringen konden delen. De bijeenkomst stond in het teken van ‘Ik als ondernemer. Wij als Ladonk.’ met vragen als ”wat kan ik als ondernemer zelf oppakken op duurzaamheidsgebied en waar kunnen we onderling de samenwerking opzoeken”? De aanwezigen gingen met elkaar de dialoog aan over duurzaamheid en samenwerken op het bedrijventerrein, onder leiding van gespreksleider Anders Jansen. 

Informatiemarkt met ondernemers
Daarna presenteerde diverse ondernemers zich op het gebied van duurzame oplossingen tijdens de informatiemarkt waar aanwezigen zich konden laten informeren. Zo was Firan aanwezig met informatie over de energiehub, Van Halteren Technologies met informatie over energieopslag, Ecotap met informatie over laadinfra, Freenergics met informatie over zonnepanelen en Rabobank met informatie over financieren/kennis. 

Ook de gemeente Boxtel was vertegenwoordigd door Désiré van Laarhoven - van Abeelen, wethouder Duurzaamheid (onder andere), Mariëlle van Alphen-Habraken, wethouder Economie en Werkgelegenheid en Fred van Nistelrooij, wethouder Mobiliteit, Infrastructuur en Openbare Ruimte. Zij hebben zich tijdens de bijeenkomst laten informeren en geluisterd naar standpunten van de aanwezigen. Ook gaf de gemeente Boxtel tijdens de informatiemarkt een update over het GreenTech Park Brabant (Vorst B).

Prioriteren
Het was een levendige dialoog, er kwam waardevolle input op tafel en de sessie werd door de aanwezigen positief ontvangen. Klankbord Ladonk gaat aan de hand van de ingebrachte punten prioriteiten destilleren. Deze zullen getoetst worden bij de deelnemers. Samen met de deelnemers zal Klankbord Ladonk kijken hoe de prioriteiten verder gebracht kunnen worden en wat hiervoor nodig is. Klankbord Ladonk faciliteert, ondersteunt en participeert hierin waar mogelijk.

Aanmelden
Wil jij als ondernemer ook meedenken, -praten en -doen met een of meerdere thema’s? Meld je dan aan voor Klankbord Ladonk via info@klankbord-ladonk.nl. Op de website www.klankbord-ladonk.nl is meer informatie te lezen.

Ook leuk om te lezen

Succesvolle Veilig Ontbijtsessie op 12 oktober jl.

2 november 2023

Als Klankbord Ladonk hebben we de ambitie om als ondernemers gezamenlijk te investeren in een toekomstbestendig bedrijventerrein. Daarom organiseerde de KVO-werkgroep (Keurmerk Veilig Ondernemen) in samenwerking met Klankbord Ladonk op donderdag 12 oktober een Veilig Ontbijtsessie die geheel in het teken stond van het thema veiligheid. Het was een geslaagde bijeenkomst die plaatsvond bij de brandweer.

Save the date: Week van de Ondernemer

11 oktober 2023

MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop we het ondernemerschap vieren en ondernemers bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen. Van dinsdag 14 november tot en met vrijdag 17 november organiseert de gemeente Boxtel daarom tijdens de Week van de Ondernemer leuke activiteiten om ondernemers uit Boxtel in het zonnetje te zetten. 

Bekijk alle berichten