Klankbord Ladonk organiseerde op donderdag 8 december de tweede dialoogsessie. Het thema dat tijdens deze sessie centraal stond was Duurzaamheid en de kansen die we hierin zien als we samen optrekken. 40 ondernemers en belanghebbenden waren hiervoor bijeengekomen bij het Rabobank Data Center, dat hiervoor zijn locatie ter beschikking stelde. De avond is positief ontvangen door de aanwezigen en geeft input voor een vervolg.

Duurzaamheidsdialoog
De dialoogsessie was de tweede in een geplande reeks waar ondernemers en andere belanghebbenden hun kennis, inzichten en ervaringen konden delen. De bijeenkomst stond in het teken van ‘Ik als ondernemer. Wij als Ladonk.’ met vragen als ”wat kan ik als ondernemer zelf oppakken op duurzaamheidsgebied en waar kunnen we onderling de samenwerking opzoeken”? De aanwezigen gingen met elkaar de dialoog aan over duurzaamheid en samenwerken op het bedrijventerrein, onder leiding van gespreksleider Anders Jansen. 

Informatiemarkt met ondernemers
Daarna presenteerde diverse ondernemers zich op het gebied van duurzame oplossingen tijdens de informatiemarkt waar aanwezigen zich konden laten informeren. Zo was Firan aanwezig met informatie over de energiehub, Van Halteren Technologies met informatie over energieopslag, Ecotap met informatie over laadinfra, Freenergics met informatie over zonnepanelen en Rabobank met informatie over financieren/kennis. 

Ook de gemeente Boxtel was vertegenwoordigd door Désiré van Laarhoven - van Abeelen, wethouder Duurzaamheid (onder andere), Mariëlle van Alphen-Habraken, wethouder Economie en Werkgelegenheid en Fred van Nistelrooij, wethouder Mobiliteit, Infrastructuur en Openbare Ruimte. Zij hebben zich tijdens de bijeenkomst laten informeren en geluisterd naar standpunten van de aanwezigen. Ook gaf de gemeente Boxtel tijdens de informatiemarkt een update over het GreenTech Park Brabant (Vorst B).

Prioriteren
Het was een levendige dialoog, er kwam waardevolle input op tafel en de sessie werd door de aanwezigen positief ontvangen. Klankbord Ladonk gaat aan de hand van de ingebrachte punten prioriteiten destilleren. Deze zullen getoetst worden bij de deelnemers. Samen met de deelnemers zal Klankbord Ladonk kijken hoe de prioriteiten verder gebracht kunnen worden en wat hiervoor nodig is. Klankbord Ladonk faciliteert, ondersteunt en participeert hierin waar mogelijk.

Aanmelden
Wil jij als ondernemer ook meedenken, -praten en -doen met een of meerdere thema’s? Meld je dan aan voor Klankbord Ladonk via info@klankbord-ladonk.nl. Op de website www.klankbord-ladonk.nl is meer informatie te lezen.

Ook leuk om te lezen

Werkzaamheden Kapelweg Boxtel 7 t/m 10 juni

16 mei 2024

Vanaf vrijdagavond 7 juni 21.00 uur tot maandagochtend 10 juni 05.00 uur is de Kapelweg in Boxtel vanuit alle rijrichtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. Een deel van het riool onder de Kapelweg is in slechte conditie. Daarom is het noodzakelijk om op korte termijn een noodoperatie uit te voeren. 

Agenda tweede bijeenkomst verkeersplan bedrijventerrein Ladonk

8 mei 2024

De gemeente Boxtel werkt aan het versterken van bedrijventerrein Ladonk, zodat het robuust en klaar wordt voor de toekomst. Na de eerste verkeersplan-bijeenkomst op 26 februari 2024, waarbij we met jullie hebben samengezeten, zijn we een stap verder gekomen dankzij de verzamelde informatie, externe input en ambtelijk advies. Aanmelden voor de tweede bijeenkomst op 16 mei 2024 is nog steeds mogelijk.

Save the date - Het geheim van toekomstproof werkgeven

24 april 2024

De arbeidsmarkt transformeert, de krapte houdt aan. Dit vraagt om een frisse blik op werkgever. Anders denken én doen. De werkgever van de toekomst erkent de verschillen tussen generaties en ziet ieders kwaliteiten. Ontdek hoe zij optimaal samenwerken en hoe je hen vindt, boeit en bindt aan je organisatie. Kom dan naar het event op 4 juni. Een must om bij te wonen als je over 10 jaar nog steeds een succesvolle en aantrekkelijke werkgever wilt zijn. 

Bekijk alle berichten