Het riool onder de Kapelweg tussen de dubbele spoorovergang en de Molengraafseweg moet met spoed vervangen worden. Het straatwerk op de Kapelweg was afgelopen week bij de rioolput verzakt. Dit is afgelopen zaterdag 4 februari hersteld. Bij nadere inspectie bleek dat het riool in korte tijd zeer slecht is geworden. Dit zorgt voor uitspoeling van zand en verzakking van het wegdek. Om verdere ernstige verzakkingen van het wegdek - en daarmee verkeersonveilige situaties - te voorkomen is spoedreparatie van het riool nodig.

Wat heeft dit voor gevolgen
De Kapelweg zal tussen de dubbele spoorovergang en de Molengraafseweg ongeveer een week afgesloten zijn. Momenteel worden alle voorbereidingen getroffen. Dinsdag 14 februari starten de werkzaamheden. We verwachten dat het werk 18 februari klaar is, dit is onder voorbehoud van weersomstandigheden en onvoorziene zaken die we tijdens het werk tegen kunnen komen.

Verkeershinder en omleidingen
Voor het auto en vrachtverkeer worden grootschalige omleidingsroutes ingesteld. Het verkeer vanuit Boxtel richting Haaren/Oisterwijk wordt omgeleid via de Keulsebaan naar de A2 en de N65. Het verkeer vanuit Oisterwijk wordt omgeleid via de N65 en A2 naar de Keulsebaan richting industrieterrein Ladonk. De dubbele spoorwegovergang blijft open, maar niet voor doorgaand vrachtverkeer. Hiervoor is de omleidingsroute via de N65 en de A2. Fietsers en voetgangers hebben wel doorgang langs het werk.

Meer informatie
Meer informatie over de omleidingsroutes is te vinden op de website: https://melvin.ndw.nu/public/situation/186623.

Ook kunt u contact opnemen met Henry Koning (rioolbeheerder van de gemeente Boxtel) via telefoonnummer 06 - 235 343 29.

Dit is een nieuwsbericht van de gemeente Boxtel.

Ook leuk om te lezen

Werkzaamheden Kapelweg Boxtel 7 t/m 10 juni

16 mei 2024

Vanaf vrijdagavond 7 juni 21.00 uur tot maandagochtend 10 juni 05.00 uur is de Kapelweg in Boxtel vanuit alle rijrichtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. Een deel van het riool onder de Kapelweg is in slechte conditie. Daarom is het noodzakelijk om op korte termijn een noodoperatie uit te voeren. 

Agenda tweede bijeenkomst verkeersplan bedrijventerrein Ladonk

8 mei 2024

De gemeente Boxtel werkt aan het versterken van bedrijventerrein Ladonk, zodat het robuust en klaar wordt voor de toekomst. Na de eerste verkeersplan-bijeenkomst op 26 februari 2024, waarbij we met jullie hebben samengezeten, zijn we een stap verder gekomen dankzij de verzamelde informatie, externe input en ambtelijk advies. Aanmelden voor de tweede bijeenkomst op 16 mei 2024 is nog steeds mogelijk.

Save the date - Het geheim van toekomstproof werkgeven

24 april 2024

De arbeidsmarkt transformeert, de krapte houdt aan. Dit vraagt om een frisse blik op werkgever. Anders denken én doen. De werkgever van de toekomst erkent de verschillen tussen generaties en ziet ieders kwaliteiten. Ontdek hoe zij optimaal samenwerken en hoe je hen vindt, boeit en bindt aan je organisatie. Kom dan naar het event op 4 juni. Een must om bij te wonen als je over 10 jaar nog steeds een succesvolle en aantrekkelijke werkgever wilt zijn. 

Bekijk alle berichten