Klankbord Ladonk, een gezamenlijk initiatief van een aantal ondernemers van bedrijventerrein Ladonk, hield op dinsdag 15 juni de eerste dialoogsessie. De thema’s van deze sessie waren Veiligheid en Bereikbaarheid. 27 ondernemers en belanghebbenden woonden de drie uur durende sessie bij waarvoor Blusco zijn locatie ter beschikking stelde. De avond is positief ontvangen door de aanwezigen en is een vruchtbare bodem voor de toekomst.

De dialoogsessie was de eerste in een geplande reeks waar ondernemers en andere belanghebbenden hun kennis, inzichten en ervaringen konden delen. De deelnemers maakten met elkaar inzichtelijk wat de stand van de regio is op het gebied van veiligheid en bereikbaarheid, gevolgd door de dialoog hierover. Ook de gemeente Boxtel was vertegenwoordigd door Mariëlle van Alphen-Habraken, wethouder van Economie en Participatie en Fred van Nistelrooij, wethouder van Mobiliteit, Infrastructuur en Openbare Ruimte. Zij hebben zich tijdens de sessie laten informeren en geluisterd naar standpunten van de aanwezigen.

Breed palet aanwezigen

De groep aanwezigen vertegenwoordigde alle sectoren die met Ladonk te maken hebben: beveiliging, transport, brandveiligheid, onderwijs, WSD, de maakindustrie en de dienstverlening. “Dat was ook onze opzet”, vertelt lid van de klankbordgroep Ton Jonkers. “We wilden een breed palet van achtergronden, zodat we zo goed mogelijk te weten kunnen komen wat er rondom het toekomstbestendig maken van Ladonk allemaal meespeelt. Het doel van de sessie was om dit te inventariseren en dat is gelukt. Er was een levendige discussie, er kwamen nieuwe onderwerpen op tafel en de sessie werd door de aanwezigen positief ontvangen. Natuurlijk was iedereen ook blij dat zij elkaar weer persoonlijk konden ontmoeten.”

Prioriteren

Klankbord Ladonk gaat uit de waardevolle input een lijst met prioriteiten destilleren. Deze zullen getoetst worden bij de deelnemers. ‘‘Samen met de deelnemers zullen we kijken hoe de prioriteiten verder gebracht kunnen worden en wat hiervoor nodig is. Klankbord Ladonk faciliteert, ondersteunt en participeert hierin waar mogelijk’’, aldus Jonkers. “We zijn daarnaast bezig met de voorbereidingen voor een volgende sessie, die in het najaar zal plaatsvinden. De thema’s die wij in deze sessie zullen behandelen, zijn Duurzaamheid en Toekomstbestendigheid.”

Aanmelden

Wil jij als ondernemer ook meedenken, -praten en -doen met een of meerdere thema’s? Meld je dan aan voor Klankbord Ladonk via info@klankbord-ladonk.nl. Op de website www.klankbord-ladonk.nl staan alle huidig geformuleerde thema’s vermeld.

Ook leuk om te lezen

Werkzaamheden Kapelweg Boxtel 7 t/m 10 juni

16 mei 2024

Vanaf vrijdagavond 7 juni 21.00 uur tot maandagochtend 10 juni 05.00 uur is de Kapelweg in Boxtel vanuit alle rijrichtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. Een deel van het riool onder de Kapelweg is in slechte conditie. Daarom is het noodzakelijk om op korte termijn een noodoperatie uit te voeren. 

Agenda tweede bijeenkomst verkeersplan bedrijventerrein Ladonk

8 mei 2024

De gemeente Boxtel werkt aan het versterken van bedrijventerrein Ladonk, zodat het robuust en klaar wordt voor de toekomst. Na de eerste verkeersplan-bijeenkomst op 26 februari 2024, waarbij we met jullie hebben samengezeten, zijn we een stap verder gekomen dankzij de verzamelde informatie, externe input en ambtelijk advies. Aanmelden voor de tweede bijeenkomst op 16 mei 2024 is nog steeds mogelijk.

Save the date - Het geheim van toekomstproof werkgeven

24 april 2024

De arbeidsmarkt transformeert, de krapte houdt aan. Dit vraagt om een frisse blik op werkgever. Anders denken én doen. De werkgever van de toekomst erkent de verschillen tussen generaties en ziet ieders kwaliteiten. Ontdek hoe zij optimaal samenwerken en hoe je hen vindt, boeit en bindt aan je organisatie. Kom dan naar het event op 4 juni. Een must om bij te wonen als je over 10 jaar nog steeds een succesvolle en aantrekkelijke werkgever wilt zijn. 

Bekijk alle berichten