Klankbord Ladonk, een gezamenlijk initiatief van een aantal ondernemers van bedrijventerrein Ladonk, hield op dinsdag 15 juni de eerste dialoogsessie. De thema’s van deze sessie waren Veiligheid en Bereikbaarheid. 27 ondernemers en belanghebbenden woonden de drie uur durende sessie bij waarvoor Blusco zijn locatie ter beschikking stelde. De avond is positief ontvangen door de aanwezigen en is een vruchtbare bodem voor de toekomst.

De dialoogsessie was de eerste in een geplande reeks waar ondernemers en andere belanghebbenden hun kennis, inzichten en ervaringen konden delen. De deelnemers maakten met elkaar inzichtelijk wat de stand van de regio is op het gebied van veiligheid en bereikbaarheid, gevolgd door de dialoog hierover. Ook de gemeente Boxtel was vertegenwoordigd door Mariëlle van Alphen-Habraken, wethouder van Economie en Participatie en Fred van Nistelrooij, wethouder van Mobiliteit, Infrastructuur en Openbare Ruimte. Zij hebben zich tijdens de sessie laten informeren en geluisterd naar standpunten van de aanwezigen.

Breed palet aanwezigen

De groep aanwezigen vertegenwoordigde alle sectoren die met Ladonk te maken hebben: beveiliging, transport, brandveiligheid, onderwijs, WSD, de maakindustrie en de dienstverlening. “Dat was ook onze opzet”, vertelt lid van de klankbordgroep Ton Jonkers. “We wilden een breed palet van achtergronden, zodat we zo goed mogelijk te weten kunnen komen wat er rondom het toekomstbestendig maken van Ladonk allemaal meespeelt. Het doel van de sessie was om dit te inventariseren en dat is gelukt. Er was een levendige discussie, er kwamen nieuwe onderwerpen op tafel en de sessie werd door de aanwezigen positief ontvangen. Natuurlijk was iedereen ook blij dat zij elkaar weer persoonlijk konden ontmoeten.”

Prioriteren

Klankbord Ladonk gaat uit de waardevolle input een lijst met prioriteiten destilleren. Deze zullen getoetst worden bij de deelnemers. ‘‘Samen met de deelnemers zullen we kijken hoe de prioriteiten verder gebracht kunnen worden en wat hiervoor nodig is. Klankbord Ladonk faciliteert, ondersteunt en participeert hierin waar mogelijk’’, aldus Jonkers. “We zijn daarnaast bezig met de voorbereidingen voor een volgende sessie, die in het najaar zal plaatsvinden. De thema’s die wij in deze sessie zullen behandelen, zijn Duurzaamheid en Toekomstbestendigheid.”

Aanmelden

Wil jij als ondernemer ook meedenken, -praten en -doen met een of meerdere thema’s? Meld je dan aan voor Klankbord Ladonk via info@klankbord-ladonk.nl. Op de website www.klankbord-ladonk.nl staan alle huidig geformuleerde thema’s vermeld.

Ook leuk om te lezen

Uitnodiging 18 maart: Sparren over de Boxtelse Economie

21 februari 2024

Beste Boxtelse ondernemer,

Gemeente Boxtel heeft jou nodig! Want maandag 18 maart gaan we graag samen met jou sparren over hoe we de Boxtelse Economie nog meer kunnen laten opbloeien. Deze avond bij SintLucas in Boxtel is de kick-off  van onze economische visie. Als klap op de vuurpijl kan je dan ook sparren met oud Olympisch bokser Arnold Vanderlyde.

Save the date: Ladonk netwerkbijeenkomst en barbecue op 23 mei 2024

8 februari 2024

Klankbord Ladonk vindt het belangrijk om ondernemers op Ladonk met elkaar in verbinding te brengen. Daarom nodigt Klankbord Ladonk de ondernemers op Ladonk uit om elkaar te ontmoeten onder het genot van een barbecue en een drankje. Tijdens deze bijeenkomst vertelt de klankbord over de plannen en visie voor 2024. Ronald van Meygaarden (burgemeester van Boxtel) en een afvaardiging van het College van de gemeente Boxtel zijn ook aanwezig om met ondernemers in gesprek te gaan. Het definitieve programma volgt later.

Bekijk alle berichten