Klankbord Ladonk, een gezamenlijk initiatief van een aantal ondernemers van bedrijventerrein Ladonk, hield op dinsdag 15 juni de eerste dialoogsessie. De thema’s van deze sessie waren Veiligheid en Bereikbaarheid. 27 ondernemers en belanghebbenden woonden de drie uur durende sessie bij waarvoor Blusco zijn locatie ter beschikking stelde. De avond is positief ontvangen door de aanwezigen en is een vruchtbare bodem voor de toekomst.

De dialoogsessie was de eerste in een geplande reeks waar ondernemers en andere belanghebbenden hun kennis, inzichten en ervaringen konden delen. De deelnemers maakten met elkaar inzichtelijk wat de stand van de regio is op het gebied van veiligheid en bereikbaarheid, gevolgd door de dialoog hierover. Ook de gemeente Boxtel was vertegenwoordigd door Mariëlle van Alphen-Habraken, wethouder van Economie en Participatie en Fred van Nistelrooij, wethouder van Mobiliteit, Infrastructuur en Openbare Ruimte. Zij hebben zich tijdens de sessie laten informeren en geluisterd naar standpunten van de aanwezigen.

Breed palet aanwezigen

De groep aanwezigen vertegenwoordigde alle sectoren die met Ladonk te maken hebben: beveiliging, transport, brandveiligheid, onderwijs, WSD, de maakindustrie en de dienstverlening. “Dat was ook onze opzet”, vertelt lid van de klankbordgroep Ton Jonkers. “We wilden een breed palet van achtergronden, zodat we zo goed mogelijk te weten kunnen komen wat er rondom het toekomstbestendig maken van Ladonk allemaal meespeelt. Het doel van de sessie was om dit te inventariseren en dat is gelukt. Er was een levendige discussie, er kwamen nieuwe onderwerpen op tafel en de sessie werd door de aanwezigen positief ontvangen. Natuurlijk was iedereen ook blij dat zij elkaar weer persoonlijk konden ontmoeten.”

Prioriteren

Klankbord Ladonk gaat uit de waardevolle input een lijst met prioriteiten destilleren. Deze zullen getoetst worden bij de deelnemers. ‘‘Samen met de deelnemers zullen we kijken hoe de prioriteiten verder gebracht kunnen worden en wat hiervoor nodig is. Klankbord Ladonk faciliteert, ondersteunt en participeert hierin waar mogelijk’’, aldus Jonkers. “We zijn daarnaast bezig met de voorbereidingen voor een volgende sessie, die in het najaar zal plaatsvinden. De thema’s die wij in deze sessie zullen behandelen, zijn Duurzaamheid en Toekomstbestendigheid.”

Aanmelden

Wil jij als ondernemer ook meedenken, -praten en -doen met een of meerdere thema’s? Meld je dan aan voor Klankbord Ladonk via info@klankbord-ladonk.nl. Op de website www.klankbord-ladonk.nl staan alle huidig geformuleerde thema’s vermeld.

Ook leuk om te lezen

Enquête mobiliteitsplan Boxtel

1 juni 2023

De gemeente Boxtel werkt aan een goede bereikbaarheid en vernieuwing van het mobiliteitsplan. Het huidige gemeentelijke verkeers- en vervoersplan dateert uit 2008. De afgelopen jaren wijzigden verschillende belangrijke kaders. Denk bijvoorbeeld aan de samenvoeging met Esch, wijzigingen in de stikstofwetgeving en het anders denken over vervoer als gevolg van corona en de toename van elektrische fietsen en auto's.

De Boxtelse Ondernemers Trofee 2023

13 april 2023

De Boxtelse Ondernemers Trofee (BOT) is sinds 2004 een begrip in Boxtel. Om het jaar organiseert JCI Dommelland dit ondernemersevent. In 2020 werd het BOT ondernemersevent uitgesteld vanwege Covid-19, daarom is het thema voor de editie van 2023 ‘Back on Track’.

Bekijk alle berichten