Klankbord Ladonk zet de volgende stap in het gezamenlijk investeren in een toekomstbestendig bedrijventerrein, het doel van dit initiatief. De eerste dialoogsessie door en voor ondernemers van Ladonk is gepland en gaat over de thema’s Veiligheid en Bereikbaarheid.

De thema’s die centraal staan in de eerste dialoogsessie zijn Veiligheid en Bereikbaarheid op het bedrijventerrein Ladonk in Boxtel. Er hebben zich voldoende enthousiaste ondernemers gemeld die met elkaar in dialoog willen gaan over deze thema’s. Het aantal deelnemers en de positieve reacties maakt dat de klankbordgroep met energie de eerste dialoogsessie organiseert. De bijeenkomst vindt plaats op 15 juni 2021 op de locatie van Blusco op Ladonk.

Verder gewerkt

Ondanks de moeilijke periode voor iedereen vanwege het coronavirus, heeft de initiatiefgroep in de afgelopen maanden verder gewerkt aan de uitwerking van de klankbordgroepen. De eerste twee thema’s Veiligheid en Bereikbaar zijn nu vormgegeven. Tammo Bieze, lid van de initiatiefgroep, licht toe: ‘‘Vanwege de huidige beperkingen door corona, en de wens om de dialoogsessies ‘live’ te laten plaatsvinden, heeft het even op zich laten wachten. Voor het daadwerkelijk laten plaatsvinden van de bijeenkomst houden we de ontwikkeling van de coronasituatie nauw in de gaten. Alleen als die het toelaat, laten we de bijeenkomst plaatsvinden. Anders zoeken we naar een alternatieve datum.’’

Doel dialoogsessie

De dialoogsessie heeft als doel om de handen ineen te slaan voor een veilig(er) Ladonk nu en in de toekomst. Hierbij worden kennis, ervaring en inzichten met elkaar gedeeld en acties geformuleerd en opgepakt. Als start van de eerste dialoogsessie maken de deelnemers met elkaar inzichtelijk wat de stand van de regio is op het gebied van veiligheid en bereikbaarheid gevolgd door de dialoog hierover. De inzichten hiervan geven input voor een gemeenschappelijke en maatschappelijke agenda. Tammo Bieze: ‘‘Daarbij kijken we nadrukkelijk vooruit, bespreken we wat we met elkaar kunnen oppakken en wat we samen met andere stakeholders zoals de gemeente moeten oppakken.’’

Aanmelden

Ondernemers en andere betrokkenen op bedrijventerrein Ladonk kunnen zich aanmelden voor Klankbord Ladonk. Naast deze eerste twee thema’s Veiligheid en Bereikbaarheid, volgen hierna meer thema’s waarover we met elkaar in dialoog willen gaan, waaronder Duurzaamheid en Arbeidsmarkt. Ben je geïnteresseerd om mee te praten over een of meerdere thema’s, meld je dan aan via info@klankbord-ladonk.nl. Op de nieuwe website www.klankbord-ladonk.nl staan alle huidig geformuleerde thema’s vermeld.

Ook leuk om te lezen

Aandacht voor fietsers en voetgangers op Ladonk

10 mei 2022

De veiligheid van fietsers en voetgangers op bedrijventerrein Ladonk laat veel te wensen over. Het verkeer is vaak druk terwijl voet- en fietspaden vaak ontbreken. Dit is de reden voor Klankbord Ladonk, een gezamenlijk initiatief van ondernemers van het bedrijventerrein, om de Werkgroep Fietsers en Voetgangers op Ladonk op te starten. De werkgroep richt zich op het verbeteren van veiligheid voor fietsers en voetgangers zodat zij zich veilig kunnen verplaatsen op het bedrijventerrein.

Kruising Ladonkseweg-Kruisbroeksestraat Boxtel

8 februari 2022

Veiligheid is een groot goed op industrieterrein Ladonk, niet voor niets vroeg SPIN (WEB) alweer wat jaren geleden aandacht voor de Kruising Ladonkseweg-Kruisbroeksestraat. De aanleiding was het groot aantal ongelukken die niet goed verklaarbaar waren, er is ruimte en zicht genoeg. De uitwerking en opvolging is in 2020 overgenomen door het initiatief Klankbord Ladonk, en de afdeling verkeer van de Gemeente Boxtel heeft een plan uitgewerkt en gerealiseerd.

Input ondernemers Ladonk gevraagd: inventarisatie nieuwe sessie Duurzaamheid

25 januari 2022

Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, het zijn woorden die je als ondernemer dagelijks voorbij hoort komen en waarin we allemaal stappen (moeten) zetten. Het is dan ook niet meer echt de vraag waarom je dit zou doen maar hoe, met wie en wat? Alles tegelijk willen doen is niet efficiënt: je verliest focus en hebt een te grote investering bij aanvang. In tijd en geld. Maar hoe dan wel?

Bekijk alle berichten